Lees voor

Over deze website

Deze website is onderdeel van het Steffie Museumproject. Steffie vindt het belangrijk dat iedereen over belangrijke onderwerpen informatie kan vinden op een begrijpelijk niveau.

Iedereen naar het museum!

Steffie wil iedereen aanmoedigen om naar het museum te gaan. Daarom legt Steffie op deze website op een eenvoudige manier uit wat een museum is en hoe een museum werkt.

Ook kan je hier korte en duidelijke informatie vinden over verschillende musea in Nederland. En je kan heel makkelijk een museum zoeken dat bij jou past met de museumkiezer.

Informatie over toegankelijkheid

Toegankelijkheid gaat over meer dan een rolstoelvriendelijk museum. Musea kunnen bijvoorbeeld best ingewikkeld zijn voor een groot deel van de mensen in Nederland.

Wij helpen musea een inkijkje te geven in hun toegankelijkheid door ervaringsdeskundigen met een licht verstandelijke beperking op bezoek te laten komen en hun ervaringen te delen met het museum.

Een leuk en belangrijk project dus!

Meedoen met dit project?

  • Werk je met mensen met een verstandelijke beperking en wil je ervaringsdeskundigen / mystery guests aanmelden? Neem dan contact op met Stichting Prokkel, info@prokkel.nl of 06-24677785.
  • Werk je bij een museum dat toegankelijker wil worden voor deze groep? Neem dan contact op met projectleider Jacques de Wit via museum@steffie.nl of 0348 - 743272.

Partners

Deze website is een product van Leer Zelf Online. Voor dit project werkt Steffie samen met Stichting Prokkel om onze lieve ervaringsdeskundigen te begeleiden. Het project had niet gekund zonder financiële steun door het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.